Wednesday, September 15, 2010

De mythe van de "Linkse Kerk"

Het blonde leidertje mag graag uitweiden over de "Linkse Kerk" die volgens hem, haast nog meer dan de verachtelijke Islam, verantwoordelijk is voor alle kwaad in de wereld.

Zoals vrijwel alles wat hem over de lippen komt, slaat ook dit nergens op.

Als we het PVV-führertje mogen geloven (en andere kletsmeiers ter rechterzijde van het politieke spectrum), wordt ons land al sinds jaar en dag geregeerd door verwerpelijke linkse socialisten die alle maatschappelijke waarden te grabbel hebben gegooid. Onzinnige wauwelpraat, natuurlijk.

In werkelijkheid verkeert de hele wereld al sinds de val van het communisme aan het einde van de jaren tachtig in de greep van een meedogenloos, negentiende-eeuws kapitalisme dat erop uit is alle sociale verworvenheden van de twintigste eeuw teniet te doen.
Ons eigen land wordt zelfs al sinds de jaren zeventig feitelijk geregeerd door "rechts". Weliswaar maakte de PvdA in de jaren negentig deel uit van zogenaamde "paarse" kabinetten, maar dat was onder leiding van de aan het werkgeversbolwerk Nijenrode geschoolde anti-socialist Wim Kok, die zich braaf had overgeleverd aan de wensen van het groot-kapitaal, zoals vertegenwoordigd door de VVD.

Alle kwaad dat Wilders & co toeschrijven aan "links" komt dus in feite van rechts. Als de "multiculturele samenleving" op een mislukking is uitgedraaid, dan komt dat doordat opeenvolgende rechtse kabinetten liever investeerden in het vergroten van de macht van de banken en het multinationale bedrijfsleven dan in onze samenleving.

Het misplaatste vertrouwen van de politiek in het kapitalistische systeem heeft geleid tot de huidige economische crisis. De onzekerheid over de toekomst die daarmee gepaard gaat, heeft figuren als de leider van de Partij van de Volkserlakkerij de kans geboden om in te spelen op primitieve onderbuikangsten  die leven in de maatschappij.
Rechts - dat zijn de boeven in het bankiers- en aandeelhouderswezen die feitelijk al sinds jaar en dag de dienst uitmaken - mag zich inderdaad de vingers aflikken dat volksmenners als Wilders nog altijd misbruik kunnen maken van de domheid van de mensen en daarmee de aandacht kunnen afleiden van de werkelijke oorzaak van onze problemen.

5 comments:

  1. ik zie hier liever feiten vermeld, zoals de samenwerking van Wilders met Vlaams belang( Gazet van Antwerpen)

    ReplyDelete
  2. Wat een dijk van een blog. Zeer verfrissend. Eindelijk eens een site die perfect weet te schrijven hoe de diverse vorken in stelen zitten. Net als Herr Von der Dumk, bijna altijd in topvorm en de klakkeloze, onnadenkende, aan zijn poepert likkende volgelingen van die blonde limburgse snol tegen de haren in strijkt. Een blog als deze zouden meer mensen moeten lezen. Maar ja, niet voor politiek correcte watjes zo'n blognaam, niet zo salonfähig als de populair-warrige prietpraat van limburgs hoop in bange dagen...Arthur

    ReplyDelete
  3. Hilarisch blog!
    Hoeveel planken kan je misslaan?

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Mijn beste Pietje, als je een aanhanger bent van de Gek van Venlo, zoals ik vermoed, ben jij het misslaan van planken wel gewend. :)

    ReplyDelete