Thursday, October 28, 2010

Scandinavisering

De dubbele nationaliteit van staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft het kabinet-knaapje voor zijn eerste beproeving gesteld. Adolf Wilders kon zich overgeven aan zijn favoriete tijdverdrijf door op hoge poten te 'eisen' dat zij haar Zweedse paspoort moet inleveren. Ongetwijfeld uit vrees voor de vermaledijde scandinavisering van Nederland, zoals Femke Halsema schalks opmerkte.

Uiteraard werd de soep niet zo heet gegeten als ze werd opgediend. De Gek van Venlo wilde zijn gedoogkabinet niet al bij de eerste de beste horde laten struikelen - dat zou zelfs op de meest misleide van zijn aanhangers een wat al te huichelachtige indruk hebben gemaakt.

Intussen zag onze nieuwe regeringsleider, het VVD-schandknaapje Rutte, geen probleem in de dubbele nationaliteit van zijn halfzweedse staatssecretaris, anders dan in het geval van de islamitische bewindslieden in het vorige kabinet. Daarvan maakte zijn partij geen deel uit, dus was het toen opportuun om hen op grond van hun mediterrane afkomst te verketteren. Het premiertje kronkelde zich door  het kamerdebat als een paling door een ton snot en bleek vooralsnog voor de oppositie ongrijpbaar.

Recente nieuwsberichten uit het eerste vaderland van Marlies maken duidelijk waarom het knaapje Rutte met haar nationaliteit geen probleem heeft (zie dit item op de website van de BBC).

Klaarblijkelijk beginnen dubieuze elementen in de Zweedse samenleving zich gewapenderhand te verzetten tegen de vreemde smetten op hun lelieblanke samenleving. Precies waar de rechtse krachten waarvan Rutte c.s. het moeten hebben, ook in ons land op aansturen. Het wachten is op de eerste gek die hier op buitenlanders begint te schieten, in de veronderstelling daarmee het Nederlandse volk een dienst te bewijzen. De scandinavisering begint hier...

No comments:

Post a Comment