Saturday, May 7, 2011

Kinderdictee en de wortels van Wilders' islamofobie

De achterlijkheid van de PVV begint werkelijk onheilspellende vormen aan te nemen. Zie dit berichtje uit de krant van slapend Nederland: http://www.telegraaf.nl/binnenland/9582786/__PVV_boos_om_kinderdictee__.html
Het zinnetje waar minkukel Machiel de Graaf over valt, betreft een meisje uit Somalië dat heimwee heeft. 

In plaats van daar blij om te zijn - want heimwee zal het verlangen van het kind om terug te keren naar haar vaderland immers alleen maar aanmoedigen, wat toch precies in zijn bekrompen, strontbruine denkraam past - vindt dit toonbeeld van neofascistisch onbenul dat hiermee "artikel 4 (hoezo: artikel 4? bestaat daar een lijst van dan? typische populistische prietpraat) van de multiculturele geloofsbelijdenis in de kinderhersentjes wordt gestampt, namelijk dat niet-westerse allochtonen zielig zijn".
Gelul, natuurlijk. Zielig is hijzelf, met zijn achterlijk gemekker. Om nog maar te zwijgen van het zinnetje waardoor hij het zou willen vervangen: "‘De politie is de baas op straat en die moeten we altijd gehoorzamen". 

Zolang diezelfde politie niets doet wat de PVV tegen de haren instrijkt, natuurlijk - zoals de korpschef mocht ervaren die het waagde De Graafs partij 'fascistisch' te noemen, hoe terecht dat vanuit historisch perspectief ook was. 
Zie dit stuk van antropologe Lizzy van Leeuwen in de Groene Amsterdammer, waarin zij ingaat op de Indonesische wortels van De Graafs geblondeerde leidertje.
Wat blijkt? De Gek van Venlo stamt uit een halfbloed-kolonistengeslacht met (inderdaad) NSB-roots en een erfelijke weerzin tegen de islamitische vrijheidsstrijders die ruim een halve eeuw geleden de Hollandse kolonisten de laan uit bonjourden. Zijn strijd tegen de 'islamisering' betreft psychologisch gezien het allang verloren achterhoedegevecht van een zielige imperialist. Waar nog bijkomt dat Wilders' grootvader klaarblijkelijk in het toenmalige Nederlands-Indië op grote schaal heeft gefraudeerd. Volgens Wilders' eigen logica was het dus volkomen terecht dat die zonder pardon werd teruggestuurd naar Holland - is dat immers niet wat hijzelf wil doen met 'vreemdelingen' die hier de wet overtreden?

1 comment:

  1. Stelletje Hans Smolders haters.
    Oké.
    Ik stem PvdA, maar om Wilders met Hitler te vergelijken gaat me veel te ver.

    ReplyDelete