Sunday, October 3, 2010

Een bruine dag voor Nederland...

De hoop dat de christendemocraten tijdig zouden inzien dat de gedoogcoalitie van Rutte, Verhagen en Wilders noch christelijk, noch democratisch te noemen valt, is zaterdag de grond in geboord, toen twee op de drie aanwezigen op het CDA-congres vóór de bruine combinatie stemden.We moeten afwachten of de dissidente CDA-Kamerleden Ferrier en Koppejan zullen durven volharden in hun verzet , maar zelfs als dat het geval is zullen Minime en het VVD-knaapje hun onzalige samenwerking met de Venlose neofascist naar alle waarschijnlijkheid doorzetten, hopende op gedoogsteun van de gristenen van de SGP.

De parmantigheid waarmee het excrementkleurige driemanschap sinds het totstandkomen van hun akkoord door de media paradeert, zou bij een buitenstaander de indruk kunnen wekken dat zij daadwerkelijk de wens van de Nederlandse bevolking vertegenwoordigen.

Daar is natuurlijk geen sprake van.

De CDA-fractie, grotendeels bestaande uit slaafse ja-knikkers en leeghoofdige opportunisten, mag dan in overgrote meerderheid vóór de samenwerking met het blonde leidertje zijn, van de leden van hun partij is eenderde tegen. Onder de CDA-stemmers zou het aantal tegenstanders heel goed nog groter kunnen zijn.

Ook bij de VVD ligt de zaak niet zo eenduidig als uit het stemgedrag van de fractie zou kunnen worden opgemaakt. In de dagen voor het afronden van de formatiebesprekingen heeft ook een aantal prominente liberalen zich tegen samenwerking met de patjepeeërs van de Partij van de Volksverlakkerij gekeerd.

De bezwaren tegen samenwerking met Wilders en zijn trawanten zijn nogal principieel van aard en vallen niet eenvoudig uit de weg te ruimen door het gebral van de het blonde leidertje te negeren, dan wel "desnoods in stevige bewoordingen" (Verhagen) te veroordelen. De samenwerking met de PVV, hoe indirect dan ook, legitimeert het laag-bij-de-grondse gedachtegoed  van deze proleten.

Daarnaast staat vast dat er in de huidige politieke verhoudingen in ons land geen middenweg meer is. De overgrote meerderheid van de mensen die bij de afgelopen verkiezingen niet op CDA, VVD of PVV hebben gestemd zijn mordicus tegen het betrekken van fascisten bij onze regering. Aangezien hetzelfde geldt voor een niet onaanzienlijk minderheid onder de CDA-kiezers en voor het ouderwets liberale deel van de VVD-aanhang, durf ik te betogen dat dit kabinet zelfs indruist tegen de wil van de meerderheid van de Nederlanders.

Maar probeer dat maar eens door de betonnen platen heen te krijgen die knaapje Rutte en Minime Verhagen voor hun kop hebben in hun drang naar een regering "waarbij rechts Nederland zijn vingers zal aflikken". Dat daarbij nogal wat Telegraaflezende landgenoten bedrogen zullen uitkomen die op de PVV hebben gestemd, zal bij watt en halfwatt hooguit op besmuikt hoongelach kunnen rekenen in de achterkamertjes waar zij hun deals met hun kapitalistenvriendjes zullen sluiten.

Ik kan slechts herhalen wat ik al eerder heb gezegd:

Arm Nederland...

+
=


                                        

1 comment:

  1. De Euro-Adjudant spreekt en wordt aan de tand gevoeld. Zoveel dommigheid wil ik de lezer niet onthouden:

    http://goo.gl/eDDF

    ReplyDelete