Monday, October 4, 2010

"Islamisering?"

Vandaag begint het proces tegen het pseudoführtertje van de Partij van de Volksverlakkerij. Naar ik begrijp heeft hij laten weten dat hij zich niet het zwijgen zal laten opleggen, om vervolgens te weigeren vragen van de rechtbank te beantwoorden.

Is hij misschien bang om door de mand te vallen? Vreest hij dat de rechter door middel van scherpzinnige vragen zijn zo driftig opgeblazen luchtballon vol haat en minachting voor andersdenkenden zal doorprikken?

Erg moeilijk zou dat niet zijn.

Neem zijn tirades tegen de "islamisering" van Nederland. Dat is zo'n beetje de grootste onzin die je maar kunt verzinnen. De meeste moslims zijn ongeveer net zo religieus aangelegd als de meeste zogenaamde christenen in ons land, d.w.z. niet of nauwelijks. En ik ben nog nooit een moslim tegengekomen die vond dat hij de rest van Nederland tot de islam moest bekeren.

Ik wou dat ik dat van christenen ook kon zeggen. Die begeven zich met hun bijbeltjes*  naar de meest verafgelegen streken van onze aardbol om hun 'Blijde Boodschap' van uitsluiting van andersgezinden te prediken, ongeacht dat men elders op hun gebazel over het algemeen niet zit te wachten.

De Nederlandse moslims zijn niet naar ons land gekomen om het te "islamiseren", maar uitsluitend om geld te verdienen - een motief dat voor een chauvinistische neofascist als de gek van Venlo vanuit de "nationale waarden" van de Nederlanders juist heel herkenbaar zou moeten zijn. Onze natie is immers gegrondvest op  kleinburgerlijke geldzucht.

Marokkanen en Turken zijn hierheen gehaald door hebzuchtige kapitalisten omdat ze voor weinig geld wilden komen werken - dezelfde kapitalisten die zich "de vingers aflikken" bij het kabinet dat het van Wilders' gedoogsteun moet hebben. Als er onder onze moslims al zijn die radicaliseren dan wordt dat eerder veroorzaakt door een gebrek aan acceptatie door de "autochtone"  Nederlanders en door de problemen die ze daardoor hebben om hier te aarden, dan door het inherente kwaad van hun religie. Onze protestanten radicaliseerden in de zestiende eeuw immers ook toen ze geen gehoor vonden bij de toenmalige autoriteiten. Evenals onze Molukkers toen die er in de jaren zeventig achter kwamen dat ze door onze regering aan het lijntje waren gehouden.

Repressie lost in zo'n geval niets op, zoals Philips II ervaren heeft. Het zielloze geblaat van Wilders en consorten maakt het probleem dan ook alleen maar erger - maar maak dat het door Joop van den Ende en John de Mol tot hersenloos kijkvee gereduceerde deel van onze bevolking waar het blonde leidertje het van moet hebben maar eens wijs.

*De bijbel, die voor de helft bestaat uit het heilige boek van de joden, waar onze christenvrienden niet veel van begrijpen, los van het feit dat ze gedurende het grootste deel van de geschiedenis van hun religie hun joodse medemensen met grote geloofsijver gediscrimineerd en vervolgd hebben. En aan de boodschap van verdraagzaamheid die de andere helft predikt laten ze zich niet al te veel gelegen liggen, als je ziet hoe agressief christelijke neoconservatieven in het machtigste land ter wereld zich tegenover andersdenkenden opstellen.

3 comments:

  1. Heerlijke tekst, fijn dat dat nog kan.
    Ik heb voor het fuurertje nog een goebbelsfiguur. hij komt ook uit limburg en heeft net zijn baan opgezegd omdat ie kinderen wil gaan verwekken. eurlings heet ie. afgelopen zaterdag heeft hij zijn liefde bekend aan (alweer) een limburger, der Max. Zelden, misschien wel nooit, in nederland zo een opgefokte volksmenner gezien die met militairistische gebaren aan zijn leider (ik ken het wel van reichsparteitagen) trouw zwoor. en dat omdat kamiel en max vrezen dat hun hele vertoning met het fuurertje niet doorgaat.

    ReplyDelete
  2. Kafir Harby, zo trots op zijn blanke Nederlanderschap, kan slechts reageren in het Engels. Ironisch, nietwaar? Zie mijn blog over zijn armzalige website.

    ReplyDelete