Thursday, December 9, 2010

Maarten van Rossem en Gekke Geert

Van de week was Maarten van Rossem te gast bij Pauw & Witteman. Tussen de bedrijven door legde
mijn oude docent Nieuwste Geschiedenis uit waarom hij goede redenen heeft om het blonde leidertje als 'gek' te omschrijven.

Volgens de Utrechtse historicus berust de veronderstelling van 'Gekke Geert' dat moslims (vijf procent van de Nederlandse bevolking, minder dan vier procent van de Europese) erop uit zijn om heel Nederland en heel Europa te 'islamiseren' op paranoïde waanzin. En iemand die aan paranoïde waanzin lijdt, mag je gerust als 'gek' omschrijven.

Maarten van Rossem bij Pauw & Witteman

"Als hij daar tenminste echt in gelooft", aldus Van Rossem. Het is natuurlijk ook heel goed mogelijk, veronderstelde hij, dat Wilders best weet dat zijn kletspraat over dreigende islamisering elke basis in de realiteit ontbeert. "Dat is dan nog veel erger", concludeerde hij, want in dat geval maakt het PVV-führertje ernstig misbruik van angstgevoelens in de samenleving door die op een gemakkelijk herkenbare groep te projecteren. Als geschiedkundige beseft Van Rossem natuurlijk (als geen ander, zoals ze bij Studio Sport zouden zeggen) heel goed waar dat allemaal toe leiden kan.

Intussen blijken de onthullingen over de criminele achtergrond van een niet onaanzienlijk deel van de PVV-fractie op het gros van de PVV-stemmers niet al te veel indruk te maken, als we althans de opiniepeilingen daaromtrent mogen geloven. Dat mag merkwaardig heten, aangezien een groot deel van de PVV-ideologie gebaseerd is op de vermeende, door veel kiezers als uiterst bedreigend ervaren criminaliteit bij islamitische jongeren. Meten met twee maten gaat veel mensen blijkbaar nog altijd erg gemakkelijk af.

Het zou van meer intelligentie getuigen als deze kiezers zouden beseffen dat het criminele gedrag van een minderheid van de zogenaamd islamitische jongeren er juist op duidt dat ze zich aan hun godsdienst weinig gelegen laten liggen en dat 'islamisering' wel zo'n beetje het laatste is waar ze zich mee bezighouden...

No comments:

Post a Comment