Monday, September 27, 2010

Duitsland

René Stadtkewitz
En opnieuw trekt de Gek van Venlo op kruistocht, naar onze oosterburen ditmaal. Hij gaat volgende maand op bezoek bij zijn Duitse tegenhanger René Stadtkewitz, waarbij hij niet alleen zal spreken over "over gevaar islam als totalitaire ideologie", zoals hij volgens de Volkskrant twitterde (wat een toepasselijke term voor het gebazel van het blonde leidertje trouwens, "twitteren"), maar ook zijn meesterwerk zal vertonen, de van leugens en insinuaties aan elkaar hangende film "Fitna".

Zoals ik al eerder opmerkte begint het er steeds meer op te lijken dat het pseudoführtertje zich opwerpt als verdediger van de ganse westerse beschaving, waar ook ter wereld. Dat is een broek die hem een paar maten te groot is, maar van bescheidenheid is deze megalomaan uiteraard geheel gespeend.

Of ze in Duitsand, dat immers de nodige nare ervaringen heeft met volksmenners van zijn allooi, op het gekwaak ons nationale domme blondje zitten te wachten, is uiteraard maar de vraag. Volgens de berichtgeving in de Volkskrant willen zelfs de meeste islamcritici ten oosten van Venlo niets weten van zijn onbenullige gebazel.

Naar het schijnt valt de nieuwe escapade van onze volksverlakker samen met het partijcongres waarop de CDA-leden zich dienen uit te spreken over de samenwerking van hun partij met die van Wilders. Benieuwd wat Minime Verhagen daarvan vindt. Het vermolmde CDA-boegbeeld pruttelde uiteraard dapper dat hij "desnoods in stevige bewoordingen" zal laten weten dat hij het er niet mee eens is als het PVV-baasje in Berlijn iets roept wat hem niet zint - alsof zijn wellicht criminele provinciegenoot het daarvan in de broek zal doen.

Het jongetje Rutte meent intussen dat negeren de beste politiek is. Hij heeft zich al tijden niet meer uitgelaten over de haatzaaiende prietpraat van zijn beoogde gedoger. Stel je voor dat hij het premierschap misloopt.

Het blijft een treurige affaire.

No comments:

Post a Comment