Friday, September 24, 2010

Twee maten

Tussen de bedrijven van de kabinetsformatie door heeft het blonde leidertje weer eens duidelijk gemaakt hoezeer hij met twee maten meet. We wisten natuurlijk allemaal al dat, hoewel hij zich het recht voorbehoudt om eenieder te verketteren die het niet met hem eens is, hijzelf over behoorlijk lange tenen beschikt als anderen het wagen kritiek op hem te hebben.

Ditmaal is de ambassadeur van Indonesië mikpunt van de galspuierij van het baasje van de Partij van de Volksverlakkerij. Junus Habibie heeft van de week in een interview met het Financieel Dagblad de euvele moed gehad zich negatief te uiten over de PVV en haar kiezers. De ambassadeur beschuldigde Wilders van 'haatzaaierij' - wat ook de Nederlandse justitie nog altijd vermoedt, gezien de rechtszaak daaromtrent die het PVV-baasje nog altijd boven het geblondeerde hoofd hangt.
Verder zei Habibie te menen dat mensen die op de Venlose volksverlakker stemmen "misschien last hebben van een angstpsychose".

Al met al een betrekkelijk gematigde reactie van de ambassadeur van het land met, volgens Wilders, het grootste aantal achterlijke terreurideologen. Desondanks schoten de uitspraken van de gezant de geperoxideerde cryptofascist danig in het verkeerde keelgat. Hij "eiste" (een van zijn favoriete bezigheden) daarom op hoge poten dat zijn beoogde coalitiepartner, CDA-leider en minister van Buitenlandse Zaken Minime Verhagen, de ambassadeur op het matje zou roepen.

Die had het zelf blijkbaar momenteel te druk met het verneuken der natie, maar hij stuurde wel een topambtenaar van zijn ministerie op de ambassadeur af. Die zwakte daarop diplomatiek zijn uitspraken over de PVV-kiezers wat af. Wilders toonde zich vervolgens opmerkelijk mild door te laten weten dat hij vond dat de ambassadeur "flink door het stof" was gegaan en het "daar voorlopig bij te laten".

Daarmee blaast het pseudoführertje zich weer eens behoorlijk op, want van "flink door het stof" gaan is natuurlijk geen sprake. De ambassadeur heeft slechts laten weten dat zijn uitspraak over de misleide geesten die op de PVV hebben gestemd wellicht wat milder geformuleerd had kunnen worden, maar hij nam geen woord terug van wat hij over Wilders zelf te zeggen had.

De hele affaire toont eens te meer aan wat voor een kleinzielige modderfiguur het blonde leidertje is. Ieder zinnig mens, CDA-dictator Verhagen inbegrepen, zou dienen te beseffen dat van wat de ambassadeur te berde bracht geen woord gelogen is. Wilders baseert zijn hele politieke bestaan op haatzaaierij, waarbij hij inspeelt op angstgevoelens die leven bij een deel van het electoraat. Hij weet dat zelf heel goed, maar met eerlijkheid is de gemiddelde politicus al niet al te rijkelijk bedeeld, laat staan een geboren leugenaar als het PVV-baasje.

No comments:

Post a Comment