Thursday, September 30, 2010

Door het stof

Details over het regeerakkoord waarop schertskabinet van CDA, VVD en PVV is gebaseerd, beginnen intussen uit te lekken. Duidelijk is dat christendemocraten en liberalen diep door het stof zijn gegaan om het de Partij der Volksverlakkerij naar de zin te maken. De Telegraaf meldt vandaag fier op zijn voorpagina dat paal en perk wordt gesteld aan de immigratie en dat er een algeheel boerkaverbod komt, gekoppeld aan verbod op hoofddoekjes bij overheidsinstanties.

Daarmee heeft het blonde leidertje zijn eerste succes geboekt en de voor hemzelf zo kostbare vrijheid van meningsuiting ingeperkt voor Marokkaanse en Turkse meisjes die van de weeromstuit hun islamitische indentiteit willen benadrukken. Bij de islamitische inwoners van Nederland zal dit hooguit tot verdere extremisering leiden, terwijl een hoofddoekjesverbod voor de overgrote meerderheid van de rest van de Nederlandse bevolking nauwelijks enige betekenis heeft.
Bij de supermarkt waar ik mijn boodschappen doe werken meisjes met hoofddoekjes en ik heb nooit gemerkt dat die hun werk slechter doen dan hun collega's met onbedekte haardos. Als een medewerkster van de gemeente een hoofddoekje draagt, neem ik daar volstrekt geen aanstoot aan, net zo min als het mij zou storen als een ambtenaar een crucifix draagt om haar christelijke identiteit te benadrukken. Zolang dat geen invloed heeft op hun werk zal mij dat eerlijk gezegd worst wezen.
Het algehele boerkaverbod lijkt voor de paranoïden onder ons misschien mooi, maar zal er in de praktijk slechts toe leiden dat de betreffende vrouwen het huis nu helemaal niet meer zullen uitkomen, wat de zo gewenste integratie  eerder zal belemmeren dan bevorderen. Al deze maatregelen werken dus slechts averechts.

De Gek van Venlo zal het akkoord echter ongetwijfeld claimen als een overwinning op de vreemde smetten op onze lelieblanke samenleving - dat hijzelf met zijn geblondeerde coiffure op ongewenste wijze zijn nazistische ariërdom (met de nadruk op "dom") bevestigt, ontgaat hem vermoedelijk volkomen. Hij is nu eenmaal het type dat bij het opsporen van de splinters in het oog van zijn medemens de balk in zijn eigen oog over het hoofd ziet - al vermoed ik dat deze cultuurbarbaar de herkomst van deze beeldspraak niet eens kent, ondanks zijn krampachtige gescherm met christelijke waarden.

Met name de VVD verkwanselt met dit onsmakelijke compromis haar liberale beginselen. Het jongetje Rutte, ongetwijfeld dolblij dat hij zijn mammie kan laten weten dat hij het tot premier heeft geschopt, zal daar niet van wakker liggen, want die tracht slechts bij de kapitalistische boeven van "rechts Nederland" in het gevlij te komen. En die streven naar een meedogenloos, neoconservatief, negentiende-eeuws kapitalisme waarbinnen uitsluitend hun eigen belangen verdedigd worden. Aan de samenleving hebben zij zich nooit iets gelegen laten liggen.

Zaterdag vindt het partijcongres plaats waarop de CDA-leden zich over het bereikte gedoogakkoord moeten uitspreken. Naar de Volkskrant meldt, vermoeden de meeste dissidenten onder christendemocraten inmiddels dat het Congres zich achter Minime Verhagen zal scharen.
We kunnen slechts hopen (en bidden, als we het christelijk gedachtegoed zijn toegedaan) dat de partijleden hun over het paard getilde parlementariërs alsnog zullen terugfluiten. Hoewel ik vermoed dat die in dat geval, hun mooie beloften ten spijt, de uitspraak van het congres achteloos naast zich neer zullen leggen. Weten zij veel dat zij met hun zucht naar macht op korte termijn vermoedelijk het doodvonnis van hun eigen partij tekenen.

3 comments:

  1. Fraai werkje weer, maestro!
    Misschien kan het Blonde, Kleinzielige en Bekrompen Chagrijn van Limburg maar beter een baan zoeken. Wat nuttiger arbeid verrichten dan kostbare tijd en god- of allahgegeven(?!) vrijheid te offeren aan slopende en zinloze vergaderpartijen met als enig doel het in een kwaad daglicht te stellen van landgenoten (ook mijn landgenoten trouwens, dus blijf eraf!) en hun vrijheden, levensrust, -lust en -geluk in te perken. Wat dat is nog wel het miezerigst van deze Alleenheerser: het niet op eigen kracht en karakter, maar over de ruggen van zwakkeren, vluchtelingen, minderheidsgroepen van divers pluimage (zelfs de Tokkie Beweging met hun verongelijkte kattengejank) zichzelf profileren als degene die de complexe problemen van Nederland wel even naar de geschiedenis zal verwijzen.
    Er komen fijne banen aan in Limburg, de wijzen uit het oosten komen eraan. Geknipt voor Geurt. Geen gezeik meer over doekjes, petjes of rare kapsels (Trouwens, ik wil geen rare, onverzorgde kapsels meer zien in het openbaar. Hoe zit het eigenlijk met keppel, fez en tulband?) Geurt gaat gewoon weer aan oprechte arbeid voor z'n centen. http://www.duurzaamnieuws.nl/bericht.rxml?id=59286 Lekker in de buurt, ver van Den Haag en bovendien: een fijne baas met wat geld achter de hand... ‘De Arabieren zien in dat het fossiele tijdperk op termijn eindig is. Maar in onze regio is er volop zonlicht...’. Arthur

    ReplyDelete
  2. Hoe zit het met het grondwettelijk recht op het dragen van een hoofd/haar versiering? Wat gebeurt er met de haarband, bandana, het keppeltje, de fez, de tulband, het proletenpetje, sombrero...Hair extensions, rastakapsels?
    En dit, waar zelfs het extreem rechtse Elsevier over schrijft: http://bit.ly/aa5cz7
    Het is somber in de wereld van de depressieve megalomaan uit Limburg. Wie helpt die man? Pillen? Veel pillen? Hohoho stop, niet teveel... hahahaha Arthur

    ReplyDelete
  3. Wilders is een grote vriend van Israël. De bezetting door Israël van land dat op grond van verschillende VN-resoluties aan moslims toebehoort, ziet hij ongetwijfeld als het opwerpen van een dam tegen de door hem zo gevreesde "islamisering". Van een verbod op keppeltjes zal dus geen sprake zijn. Als gevolg van wat historici "de Nederlandse paradox" noemen (link: http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article901786.ece/Nederlandse_joden_hadden_minder_kans_dan_Duitse) zijn er in ons land sinds de Tweede Wereldoorlog trouwens sowieso weinig joden meer over. Wellicht zullen toekomstige generaties de gretigheid waarmee de politieke leiders van CDA en VVD thans het excrementkleurige gedachtegoed van het pseudoführertje omarmen als een nieuwe vaderlandse paradox omschrijven...

    ReplyDelete